Feed

Klubmestre 2019

EGIF Tennis klubmesterskab 2019.

Finalekampene - 11 i alt - var programsat til afvikling lørdag den 7. september 2019 med start kl. 10.00.

Som altid er der lidt nerver på i ugen op til, da vi selvsagt er meget afhængig af vejret, og diverse apps blev konsulteret, der blev samtalet omkring de vejrlige spådomme og forudsigelser. Det er ikke nogen hemmelighed, at prognoserne ikke så for gode ud.

Men der må alligevel være én, der holdt hånden over os, da vi på dagen fik den smukkeste blå og skyfri himmel efter et alvorligt regnvejr aftenen og natten forinden. Men Stig var tidligt på færde og fik hurtigt ”gjort kål på” de mindre pytter, der lå på banerne, som efterfølgende stod knivskarpt i rødlig kontrast til den fantastiske blå himmel.

I Anita og Søren´s oplæg blev der spillet på 3 af banerne, og kl. 10.00 påbegyndtes de første 3 kampe, der alle var double-kampe, nemlig:

Herunder præsenteres vindere og finalister:

I HerreDouble stod Per Nielsen / Lars Bøgstrup og Lars Thorup / Steen Vogelsang over for hinanden. Cifrene 6-0 / 6-1 til førstnævnte ”lyver lidt”.
Der var langt mere spil end resultatet viser.

MixDouble mellem Liselotte / Laurids mod Jane / Thomas, som blev en meget lige kamp, hvor der blev kæmpet om hver en bold, men hvor Liselotte og Laurids vandt med cifrene 6-1 / 6-3.

 
MD-kampen mellem Margit Kærgaard / Thomas Brønnum og Trine Laursen / Stig Bach blev noget af en gyser, der må betegnes som værende ”forbudt
for børn”. 2 fulde timer blev der kæmpet før Margit og Thomas, som vindere
med cifrene 6-3 / 7-6 (tiebreak 8-6) kunne takke for kampen.
Kl. 11.30 stillede Karin (Sus) Hansen / Erik Hansen op mod Hanne Baxter / Chr. Arenbrandt i MD. Det var 2 mixdouble-par, der kender hinandens spil, og Erik havde som sædvanlig en plan klar, men den gennemskuede Hanne og Christian straks. Der blev spil ud af det – selvom cifrene blev 0-6 / 1-6.
I DS-kampen mellem Ketlina Pedersen og Louise Bergstedt havde Louise desværre dagen forinden pådraget sig en skade ved fodboldspil. Louise prøvede trods alt, men måtte hurtigt opgive. Ærgerligt for det kunne være blevet en rigtig seværdig kamp. God bedring til Louise.

HS-kampen mellem Jens Hansen og Arne Facius blev kort afbrudt at en mindre regnbyge, men på hver side af denne, blev der i den grad kæmpet, da de 2 kombattanter har et indgående kendskab til hinandens spil. Der var lidt frustration at spore, da begge er netsøgende og blev ”overspillet”, således at bolden skulle hentes og returneres fra bag baglinien, men begge er i glimrende form. Arne tog imidlertid det længste strå og vandt med cifrene 6-4 / 6-4.

Ved 13-tiden startede ”gladiatorernes” kamp – vel nok klubbens 2 bedste herrespillere – Hans Chr. Hansen og Laurids Hansen. Hans kan tage ”pippet” fra enhver med sit elegante og velovervejede spil, hvor næsten alt kommer tilbage, medens Laurids er den yngre hårdtslående udgave. Der blev gået til ”stålet” fra Laurids´ side, der dog tabte 1. sæt med 6-4. Frustrationen var tydelig i 2. sæt, hvor Hans uddelte ”et æg” – 6-0.

HS-kampen mellem Lars Thorup og Lars Bøgstrup endte med cifrene 4-6 / 0-6. Den endelige stilling lyver lidt om kampen, da der blev kæmpet indædt i 1. sæt, og det var kun de små marginaler, der afgjorde dette. Men nok til at Lars Thorup tabte ”modet” i 2. sæt. Alt i alt en meget seværdig kamp.


Godt nok stod Hans Chr. Hansen og Laurids Hansen over for hinanden
tidligere på dagen. Imidlertid danner de makkerpar HD, og i finalekampen skulle de møde de hårdtslående Sten Rasmussen og Morten Nielsen.

Tilskuerne var klar over, at det nik ville være dagens kamp, og mange var mødt frem. De blev ikke snydt. Der blev spillet på alle tennisspillets facetter med udbrud, frustration og følelser uden på tøjet. Kampen blev tæt med cifrene 6-4 / 6-3 i Hans og Laurids´ favør.

DD-kampen mellem Jane Skarnvad / Hanne Baxter mod Carina Bergstedt og Karin (Sus) Hansen blev en velspillet kamp, hvor det mere rutinerede og sammenspillede par Jane og Hanne sejrede med cifrene 6-3 / 6-1. 
Sidste kamp på det meget intense og vel tilrettelagte program var HD-kampen mellem Hans Martin Brøndum / Kim Borg og Erik Hansen / Anders Hansen. Sidstnævnte godt-sammen-spillede par gennem mange år på det røde grus havde en hel klar plan om, at spille både underskruede, høje og lange bolde, men noget kunne tyde på, at modstanderne var forberedte på dette spil. Hans Martin og Kim sejrede med sætcifrene 6-1 / 6-0. Men de 2 x Hansen havde trods resultatet meget stor ære af kampen.
28 personer havde tilmeldt sig aftenens grillspisning, hvor der blev talt om dagens kampe og i al almindelighed hygget på bedste velkendte danske facon.T


En super god, social og hyggelig dag med godt tennisspil var bragt til sin afslutning. Der blev mellem spillerne drillet og venskabeligt ”hånet”. Vejret var med os, og tak for det.